Najboljša brezplačna spletna knjižnica

Zadnji inkovski zaklad

FORMAT: PDF EPUB MOBI
DATUM IZDAJE: 2017
VELIKOST NA DATOTEKO: 8,80
ISBN: 978-961-278-338-9
JEZIK: SLOVENŠČINA
AVTOR: Borut Korun
CENA: BREZPLAČNO

Borut Korun knjige Zadnji inkovski zaklad epub so vam na voljo po registraciji na naši spletni strani

Opis:

Po divjih vodah do inkovskega zakladaRazburljiva pustolovska pripoved o iskanju skrbno varovane skrivnosti davnih Inkov, ki se prepleta z ljubezensko zgodbo med Slovencem in ponosno Perujko, polna opisov južnoameriške divjine in zanimivosti iz inkovske civilizacije.Borut Korun je bralcem dobro znan predvsem kot avtor poglobljenih potopisov, v katerih slikovite prikaze obiskanih dežel in ljudi obogati s tehtnimi razmisleki o ugankah njihove preteklosti ali pa prigode antičnih junakov celo podoživlja in jih skuša pojasniti na izviren način, toda vselej na osnovi razpoložljivih podatkov. Svojim načelom in zanimanjem se tudi v pričujoči knjigi ni docela odrekel, a je vendar pustil domišljiji več prostosti: gre za napet roman, postavljen v eksotično okolje južnoameriških Andov. Nič pretresljivega slutečemu popotniku, ki je sicer manj poučèn, a nič manj zvedav kot Korun sam na svojih popotovanjih, se v nenavadnem spletu okoliščin in poznanstev ponudi prilika, da se dokoplje do skrbno varovane skrivnosti starodavnih Inkov. Izziv je še večji zaradi očarljive in ponosne Perujke, ki pooseblja vez med sodobnostjo in burno zgodovino dežele. Iskanje zagonetne svetinje ju popelje v odmaknjene predele, v neukročeno naravo, v svet magičnih obredov, starodavnih bogov in modernih gverilcev. Njunim naporom in nepričakovanemu razpletu sledimo v razburljivi, hkrati romantični in pustolovski pripovedi.(Iz recenzije arheologa dr. Ivana Šprajca)O avtorjuBorut Korun, rojen leta 1946, po poklicu zobozdravnik, se med drugim zanima za kulturno zgodovino; zato je v Ljubljani ob delu študiral tudi etnologijo. Svoje zanimanje je uresničeval na potovanjih; kar nekajkrat so bile to dolge poti v čolnu po divjinah Južne Amerike. Poleg člankov v številnih znanstvenih in poljudnih publikacijah je napisal več potopisov: V porečju Orinoka (1998), Kača in jaguar: po sledovih azteških in majevskih božanstev (1993), Stopinje boga Atona (1992).K pisanju njegovega prvega romana z naslovom Odisej sem, Itaka dom je moj sončni (2013) ga je spodbudila naklonjenost do antične Grčije. Zadnji inkovski zaklad pa je njegov drugi roman, ki se odvija v eni od avtorju najljubših dežel, v Peruju.

...šanica ljubezenske in pustolovske zgodbe, zanimivo postavljene v napet okvir, kjer glavnega junaka srečamo kot ujetnika v gverilskem taboru ... PDF SREČO HIP igra. PODALJŠANJE ROKA PRODAJE IGRE NA SREČO ... . Pripoveduje o slovenskem popotniku Ivanu, ki se na (2013), Zadnji Inkovski zaklad (2017), Izbrani potopisi (2018) UREDNIŠKO DELO. zbornik Slovenija, danes in nikdar več (1997), Razkosanje Slovenije (2001). ESEJISTIKA. Utopija in resničnost: ob zatonu evropske civilizacije (2018) PREVOD. sodelovanje pri slovenskem prevodu Knauerjevega leksikona (1997) UREDNIŠKO DELO Če je igralec v igri INKOVSKI ZAKLAD odkril glavni dobite ... Zadnji inkovski zaklad - Mestna knjižnica Ljubljana ... . sodelovanje pri slovenskem prevodu Knauerjevega leksikona (1997) UREDNIŠKO DELO Če je igralec v igri INKOVSKI ZAKLAD odkril glavni dobitek v vrednosti 20.000 €, mu sistem onemogoči nakup nove srečke za 24 ur. 6. člen Dodatek pravil velja z dnem, ko ga potrdi nadzorni organ, uporablja pa se po javni objavi tega Dodatka z začetkom prodaje 105. serije srečk z imenom INKOVSKI ZAKLAD. Predsednica uprave Romana ... Zadnji inkovski zaklad. 20,00 € Primerjaj Primerjaj. Dodaj v košarico Thinking, Fast and Slow. 15,99 € Primerjaj Primerjaj. Dodaj v košarico Change Your Thinking, Change Your Life: How to Unlock Your Full Potential for Success and Achievement. 23,66 € Primerjaj Primerjaj. Dodaj v košarico Kiss That Frog!: 12 Great Ways to Turn ... 105. serija, Inkovski zaklad Zaključek prodaje: ì. 6. ì î5 Zadnji dan za izplačilo dobitka: î9. 8. ì î5. LOTERIJA SLOVENIJE Sre¿a za vse . Author: Microsoft Office User Created Date: Založnik o knjigi Gore so močnejše od življenja, močnejše od smrti, od vsega. Kogar začarajo in se ga polastijo, ne more več svobodno dihati, čeprav so prav gore zanj največja svoboda, melodija, smisel, zamaknjenost, poezija in tudi paradoks. O takšnem doživljanju pripoveduje roman Skozi trave oblakov. V njem se ljubezen do gora prepleta z ljubeznijo do prijateljev in dekleta ... Zadnji inkovski zaklad. - 2017: 256: 256,00 256,00 (262 str.) 256,00 Mreža COBISS.net IZUM. Cenik Medijsko središče (logotipi, prenosi ...) Video. Pogosta vprašanja Piškotki Varstvo osebnih podatkov. KONTAKT. Klicni center: 02 2520 333 Pon-pet 7.30-20.00, sob 7.30-13.00 E-naslov ... Borut Korun: Zadnji inkovski zaklad (Celjska Mohorjeva družba, 2017); Dragan Potočnik: Pesem za Sinin džan (Založba Pivec, 2017); Aleš Šteger: Na kraju zapisano 6 - Solovki, Rusija, 19.

Knjiga Izbrani potopisi, je nekak pregled Korunovega dosedanjega potopisnega pisanja. Iz vsake doslej izdane potopisne knjige in iz romanov Zadnji inkovski zaklad ter Odisej sem... je izbral eno poglavje in ga dal v zbirko, in vsakemu od teh dodal kratek uvod in originalne fotografije.

Avtor Borut Korun bo predstavitev vsebine pospremil s projekcijo fotografij. Aleš Mustar: Srednja leta Augusto Monterroso: Zgodbe, basni, utrinki Borut Korun: Zadnji inkovski zaklad Siegfried Kracauer: Filmska čitanka Recenzije so napisali Petra Koršič, Gregor Podlogar, Katarina Mahnič in Denis Valič. Poslušaj 32 min 8 s 26.03.2018. Škrjanec, Salgado, Hribar, Hryniewicz ... Iz vsake doslej izdane potopisne knjige in iz romanov Zadnji inkovski zaklad ter Odisej sem... je izbral eno poglavje in ga dal v zbirko, in vsakemu od teh dodal kratek uvod in originalne fotografije. Avtor Borut Korun bo predstavitev vsebine pospremil s projekcijo fotografij. Knjižnica Velenje (preddverje) Prost vstop. 5. 11. Iskanje. Primorci beremo 2018. Vse pravice pridržane. Zadnji inkovski zaklad. Ki jo je megla prinesla. Celjska Mohorjeva družba, 2017, m. v., 262 str., 20 € Mladinska knjiga, zbirka Kondor, 2017, t. v., 256 str., 27 ... Knjiga Izbrani potopisi, je nekak pregled Korunovega dosedanjega potopisnega pisanja. Iz vsake doslej izdane potopisne knjige in iz romanov Zadnji inkovski zaklad ter Odisej sem... je izbral eno poglavje in ga dal v zbirko, in vsakemu od teh dodal kratek uvod in originalne fotografije. STROKOVNA LITERATURA PRIRODOSLOVNE VEDE ZNANOST IN ZNANJE NA SPLOŠNO 1. LAZAR, Allan, 101 najvplivnejša oseba, ki ni nikoli živela : kako liki iz književnosti, mitov, legend, filmov in s televizije oblikujejo KORUN Borut: Zadnji inkovski zaklad od - odrasli / 821-311.3 - Pustolovski roman Borut Korun, domačin, po poklicu zobozdravnik, se med drugim zanima za kulturno zgodovino. Svoje zanimanje je uresničeval na potovanjih. Poleg člankov v številnih znanstvenih in poljudnih publikacijah je napisal več potopisov: V porečju Orinoka (1998), PROZA Benčina Smotlak, N.: V naročju kopr-ske ulice Bevc, C.: Desetka Brajnik, E.: Naturopatski nasveti in recepti Brumec, S.: Camino Cankar, I.: Podobe iz sanj...